Pant på tomten och nakenfisar

Nu tänkte jag berätta för er hur en vanlig morgon hemma hos familjen Gollbo-Lind kan se ut. 

För det första kände jag mig väldigt Pms:ig denna morgon så mitt humör och min stubin var kanske inte på topp. Hur som haver.

Av någon anledning hade jag bestämt mig för att jag skulle åka och storhandla själv med barnen. Efter frukost och det vanliga morgonstöket med att försöka få på barnen kläder, borsta tänderna, byta bajsblöja etc. var ett av två barn till slut klar. Tedde hade kommit så långt att han i alla fall tagit av sig sin pyamas men hade i vanlig ordning vägrat klä på sig andra kläder. Jag hade inte fått på mig kläder än eller gjort mig i ordning.
 Jag ställer mig således i badrummet för att försöka se någorlunda anständig ut och ber Tedde hjälpa mig med att ta fram panten från förrådet vi har under trappen så länge. Han älskar att hjälpa till och det var ett perfekt sätt för mig att (förhoppningsvis) få sätta på mig kläder i lugn och ro. I lugn och ro var kanske att ta i, en snart 10-månaders med tandsprickning + en lång och bokstavlig seperationsfas som drar i ens ben är kanske  inte vad jag skulle kalla lugn och ro…

Men men. Tedde, snäll som han är, tar fram panten och ställer den i hallen. Jag går för att försöka ta fram lite kläder åt mig och Tedde och lämnar således barnen i hallen bredvid panten. 2 sekunder senare kommer jag tillbaka och ser att båda barnen har roat sig med att hälla ut all pant på hall golvet. Det var cola zero fläckar och Nocco fläckar överallt. Här tappar jag det. Vi hade nämligen lite bråttom eftersom vi var tvungna att vara tillbaka på hemmaplan inom en och en halv timme eftersom det då var dags för Lovas första sovstund. 
Jag börjar snabbt som fasiken krafsa ihop all pant igen och ställer ut påsarna med panten utanför dörren, så att inte samma sak ska hända igen. Smart tänkte jag för mig själv. Men nämnde jag att det råkade vara storm den här dagen? Inte det. Nej men så var det i alla fall. Så inom loppet av en sekund hör och ser jag hur all pant blåser iväg och flyger omkring över hela tomten och uppfarten. Några flaskor hamnar i sandlådan, andra rullar iväg ut på gatan och vissa hamnar i buskar eller under studsmattan. Här tappar jag det igen. Jag springer ut i bara underkläder för att försöka få tag på den pant som kan få tas i. Jag springer runt som  ett yrväder i blåsten och springer i kapp flygande flaskor. Bad samtidigt en bön till högre makter att inga grannar skulle se mig. 
Plötsligt ser jag hur Tedde, spritt språngande naken springer ut på tomten för att fånga in den förrymda panten. Det är ca 2 grader ute så jag skriker åt honom att han ska gå in, är rädd att han ska bli sjuk. Han blir såklart ledsen och undrar varför mamma men inte han får springa ut naken… jag hade inget bra svar på det… 

Till slut, efter mycket om och men sätter vi oss i bilen. Då har min ork tagit slut och det är ca 1 timme kvar tills Lova ska sova. Vilket innebär att hon kommer vara gnällig i affären och med stor sannolikhet somna i bilen på vägen hem. Hon vaknar alltid av att jag lyfter över henne i vagnen och skulle därför bara få en väldigt kort nap och hela dagen skulle vara förstörd. Nej det gick inte. Jag packade ut oss ur bilen igen och så struntade vi i handlingen den dagen. Vi hade därmed gjort allt detta helt i onödan. Klart slut. 

(null)

Bild på mina älsklingar. Tack för att ni står ut med er knasiga mamma ❤️